Header image  
Avontuurlijke duiksafaris in de Malediven  
  

 

 

 
 
Walvishaaien

Waar iedereen natuurlijk voor naar de Malediven komt zijn de walvishaaien. De walvishaai is een langzame 'filter feeder' en is de grootst levende vis. De walvishaai kan 12 meter lang worden en tot 14 ton wegen. De walvishaai kan 70 jaar worden.

Ondanks zijn enorme afmetingen is hij geen gevaar voor mensen. Op veel plaatsen zijn ontmoetingen met walvishaaien geen zeldzaamheid waaronder in de Malediven.

 

In de Malediven zijn er 2 locaties waar we ze tijdens safaris met regelmaat tegen komen, beide in het Ari Atol. In het uiterste noorden in de lagune van de Ravesteyn en in het zuiden bij Maamagili en Sun Island. In het zuiden is het vrijwel zeker ze tegen te komen, in het noorden hebben we een portie geluk nodig. Bij Maamagili en Sun Island zijn we tot nu toe tijdens alle 2 weekse safaris walvishaaien tegengekomen, zowel tijdens de duiken als bij het aanvaren van de duikstek zodat er met deze indrukwekkende vissen zowel gesnorkeld als gedoken kan worden. In november 2008 kwamen we er zelfs 9 (!) tegen tijdens de laatste tweeweekse safari.

Helaas is het zuiden van het Ari atol niet bereikbaar tijdens een eenweekse safari, het noorden is wel bereikbaar tijdens een eenweekse safari.

Walvishaai op Wikipedia >